Foto Galeri : Basında Kardeşler Balonculuk
Büyütmek için fotoğrafı tıklayınız. Fotoğrafın sağına ve soluna tıklayarak ilerleyebilirsiniz ...

Lütfen fotoğrafları listelemek istediğiniz albümü seçiniz : 

   Bu aile 40 yıldır balon şişirerek hayatını kazanıyor !!!
 
   40 yıldır balon şişiren Bakır çifti teknolojinin gelişmesiyle rahatladı:
   İki çocuklarını ağızlarıyla balon şişirerek okuttular ...
 
   Ege Bölgesi`ndeki açılış, temel atma ve değişik törenlere ayrı bir renk katan İzmirli Bakır ailesi 40 yıldır balon şişirerek ekmeğini kazanıyor. İlk bakışta basit görünse de bazı günler 24 saat içerisinde 10 bin balon şişirmek zorunda kalan aile, teknolojinin gelişmesiyle birlikte rahatladıklarını söyledi. 1970`li yıllarda balon şişirmekten ağız ve boğazlarının sürekli rahatsızlandığını belirten aile reisi Cevdet Bakır, şişirme tüplerinin gelişmesiyle birlikte rahatladıklarını söyledi. İki çocuğunu balon şişirerek kazandıkları paralarla okutup meslek sahibi yaptığını belirten Cevdet Bakır, İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla illerindeki pek çok törende kullanılan balonları bizzat kendisinin şişirdiğini söyledi.

   Basit görünmesine rağmen balon şişirmenin de bir usul ve yönetim olduğunu uçan balon ve belli bir yükseklikte havada kalan balonların gazının iyi ayarlanması gerektiğini belirten Cevdet Bakır, eşi Aysel bakır ile birlikte yaklaşık 40 yıldır balon şişirerek ekmek kazanıyor. 12 yaşından beri bu işin içinde olduğunu belirten Bakır, "Çocukluğumda balonla oynamayı çok severdim. İzmir Fuarlarında akrabalarımın yanında balon satmaya başladım. Daha sonra bu işi nasıl geliştirebilirim diye düşündüm. Açılış, temel atma ve değişik törenlere balonlu süsleme işi yapmaya başladım. Derken birden kendimi bu işin içinde buldum. Evlendim işleri yalnız başıma yetiştiremez olunca eşimle birlikte yapmaya başladım. Şu anda gününe göre bir değişik sayı da işçi de çalıştırıyorum. Balona olan sevgim beni meslek sahibi yaptı" dedi.

Copyright © 2013, Kardeşler Balonculuk | Tel: +90 232 438 42 64 | Yiğitler Mah. 337 Sok. No:65 B Şirinyer/Buca/İzmir | Designed by Berke Yazılım™